Start2improve
Voorste akkerweg 8
5706 PV Helmond
T 06 26 430 002
E info@starttoimprove.nl
Home
 
Personeel
 
     •   Trainingsacteur
     •   Coaching
     •   Verandermanagement
     •   Organisatieopstelling
 
 
Lean
 
Workshop Lean Light
 
Diensten
 
Referenties
 
Contact
 
Partners
 
 

© 2019 Start2improve

website door DigiConcept

Verandermanagement

Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Vaak gebeurt het in een rap tempo en moeten reguliere zaken blijven doorlopen. Er komt dan dikwijls extra druk te staan op met name managers en teamleden. Niet alleen het werk dat moet gebeuren maar ook mogelijke onzekerheden spelen hierin een rol. Onzekerheden over het nieuwe/de komende verandering.


Start2improve kunt u inzetten bij zowel kleine als grote veranderingen:

  1. Reorganisatie; ondersteunen in een (grote) verandering in of van een organisatie d.m.v. (MZ) adviestraject, kennis wet en regelgeving, communicatie.

  2. Neerzetten medezeggenschap (MZ)

  3. Opzetten nieuw team of afdeling; creëren blauwdruk nieuwe afdeling, workshops, etc.

Mijn rol zal altijd ondersteunend en faciliterend zijn, ik help uw organisatie op weg. Gezamenlijk zorgen we voor een gedragen resultaat.


Wat binnen veranderingen een rol speelt:

  • de mensen; aandacht en communicatie zijn een must

  • de methodes; de juiste methode op het juiste moment inzetten

  • het proces; welk pad stippelen we uit

  • de tools; inzet van de juiste tools

  • de resultaten en uitkomsten; wanneer bent u als klant tevreden en is het resultaat bereikt

De enige constante binnen bedrijven is verandering. Te vaak blijken veranderingen onvoldoende/onvolledig te worden geïmplementeerd, wat kan resulteren in het beschadigen van uw mensen en een hoge kostenpost voor uw organisatie. Ook kunnen er patronen spelen binnen uw organisatie die niet meer effectief zijn en doorbroken mogen worden.


Inzet Start2improve
Onzekerheid helemaal wegnemen is een utopie. Het juist managen en rekening houden met de menskant is de sleutel tot succes. Als externe partij kan ik hier een rol op me nemen. MAAR als consultant neem ik het niet over; de verandering moet door uw management gedragen worden en dat is een proces waarin alle partijen verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.

Door mijn achtergrond in HR maar ook ervaring in procesverbetering, kennis van de Lean-methodiek, kwaliteit- en verandermanagement beschik ik over de juiste mix.

Middels organisatieopstellingen krijgt u inzicht in een vraagstuk aangezien aan het licht wordt gebracht wat onbewust speelt. Dit kan opheldering geven. Voor meer informatie ga naar: organisatieopstellingen.